Mechanische afzuiging met natuurlijke toevoer.

Bij een traditionele woonhuis ventilator MV box zuigt deze mechanische afzuiging via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht weg uit ruimtes als de keuken, de badkamer en het toilet. Dit veroorzaakt een onderdruk in het huis waardoor verse buitenlucht via raamroosters naar binnen wordt gezogen.

Mechanische ventilatie door middel van WTW.PrincipeWTW

bij Warmte Terug Win units gaat zowel de afgezogen lucht als de toe te voeren lucht door de unit, hierbij wordt de toe te voeren lucht opgewarmd door de warme af te zuigen lucht door middel van een zo genoemde kruis wisselaar. Voor de zomer situatie hebben de meeste units een bypass, dan zal de ventilatie lucht om de kruis wisselaar geleid worden, zodat de woning in de zomer niet zal worden opgewarmd. bij WTW installaties worden de badkamer, toiletten en de keuken afgezogen en de slaapkamers, woonkamer en overige verblijfsruimtes voorzien van lucht toevoer.

Naast het onderhoud aan CV-ketels kunnen we ook uw mechanische ventilatie box schoonmaken.

Als u dit gelijk tijdig met het onderhoud van de CV ketel doet kost u dit voor een MV box €30,25 en voor een WTW unit €46,56 exclusief e.v.t. filters.

 

Telkens meer krijgen we de vraag of wij ook de achterliggende kanalen schoonmaken.

Dit wordt voor ons gedaan door LEDO ventilatietechniek.  vuilenschoonkanaal

Het periodiek reinigen van luchtkanalen is van essentieel belang bij het leveren van een prettig en gezond binnenklimaat. Dit levert een rendementsverhoging voor uw installaties op.

 

Ventilatie en lucht behandeling voor grotere gebouwen LBK.

Lucht Behandeling Kast deze kasten hebben vaak het zelfde principe als de WTW units waar bij de warmte van de afgezogen lucht wordt overgedragen aan de toevoer lucht. bij deze LBK kan er ook een extra warmte wisselaar worden ingebouwd om een hogere temperatuur te kunnen inblazen, het is ook mogelijk om deze kasten te voorzien van een koel batterei om in de zomer het gebouw te koelen. ook kan er soms vocht worden toegevoegd voor de juiste lucht vochtigheid denk bijvoorbeeld aan drukkerijen.

 Foto 014 LBK

 

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in
Deze website is beveligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.