Installatiebedrijf Seton, Al meer dan 140 jaar een begrip in de regio.

Installatiebedrijf Seton te Hendrik Ido Ambacht bestaat sinds 1877 en is uitgegroeid als een begrip in de regio. Als installatiebedrijf zijn wij een goede partner in klantgericht en servicegericht zaken doen m.b.t. utiliteit, woningbouwverenigingen, bedrijven, scholen, verenigingen en particulieren.

Het voordeel van ons bedrijf is dat u alles in één hand kan laten uitvoeren. Vanaf de start van de opdracht tot aan de oplevering: Alles volgens uw eisen en wensen. Al onze monteurs hebben een goede technische opleiding, in bezit van de benodigde VCA diploma's alsmede de nodige ervaring op al onze disciplines. 

Voor particuliere en diverse aannemingsbedrijven verzorgen wij het installatiewerk bestaande uit riolering, waterinstallaties, sanitair, centrale verwarming, ventilatie, zinkwerk en dakbedekking enzovoort.Daarnaast verzorgen wij het leveren en monteren van complete cv-installaties, vloerverwarming, zonneboilers, sanitaire installaties, complete badkamers, gasinstallaties lood- en zinkwerken voor woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren en particulieren. Ook het realiseren van woningaanpassingen t.b.v. mindervaliden behoort tot onze werkzaamheden.

seton dorpstraat

 

 

 

 

 

 

De 1e generatie: Het begon allemaal in 1877. Dit is ondertussen al ruim 140 jaar geleden. Ze hielden zich bezig met de ketel-lapperij en het maken en repareren van potten, pannen en emmers etc. Dit vanuit een klein pandje aan de Dorpsstraat. Ook werd er af en toe een gootje gemaakt en een heel enkele keer een tapkraan wat in die tijd al tot luxe werd gerekend.

seton sr

De 2e generatie: Dhr. J.C. Seton Sr. nam later het bedrijf van zijn vader over en legde zich toe op de verdere ontwikkeling van het loodgieters vak. Door uitbreiding van de werkzaamheden werd een werkplaats met woonhuis gebouwd. Gestookte warmwater boilers, houtkachels en kolenkachels werden verkocht en gerepareerd. Af en toe werd er nog wel een koperen ketel of pan gerepareerd maar de hoofdzaak werd toch het maken van waterleidingen, goten en kolen gestookte boilers. Ook werden de eerste woningen opgeleverd met gietijzeren riolering, loden waterleidingen, toilet in de woning en zinken goten etc.

seton2

De 3e generatie Seton Dhr. J.C. Seton Jr. nam na het overlijden van zijn vader in 1952 het bedrijf op jonge leeftijd over. De activiteiten werden met de komst van het aardgas uitgebreid, gaskachels en geisers behoorden tot de eerste toestellen welke werden geplaatst. Later kwamen daar ook de gasboilers en CV-ketels bij. Verder werden ook nieuwbouw woningen geïnstalleerd waarin steeds meer comfort werd aangebracht.

seton2010

1996 - Bedrijfsovername: Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van dhr. J.C. Seton Jr. is het bedrijf in 1996 overgenomen door dhr. W.C. Keijzer die reeds jaren als monteur binnen het bedrijf werkzaam was. Eén jaar later is het bedrijf verhuisd naar een nieuw pand aan de Zelling te Hendrik Ido Ambacht. 

100 0053 IMG

Na een periode van 6 jaar werd het pand te klein en werd er verhuisd naar een nieuw en groter pand aan het Noordeinde 182 ook in Hendrik Ido Ambacht, van waaruit wij tot op heden nog steeds onze werkzaamheden verrichten. 

 noordeinde3

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in
Deze website is beveligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.