Is uw huidige dakgoot aan vervanging toe of veroorzaakt deze lekkage? Wij zijn de aangewezen partij voor een deskundige reparatie of voor het compleet vervangen van de dakgoot. Onze zinkwerkers/dakdekkers werken volgens ambachtelijk vakmanschap en met kwalitatief hoogstaande materialen. 

Een lekkage aan de dakgoot of hemelwaterafvoer komt altijd ongelegen en kan zorgen voor veel schade. Het is daarom belangrijk dat uw dakgoten in goede staat zijn. Lekkages kunnen onder meer veroorzaakt worden door een verstopte dakgoot of door verzuurt vuil dat het materiaal van de goot aantast. Twijfelt u aan de kwaliteit en/of conditie van uw dakgoot? Neem dan direct contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen.

Schoonmaken van dakgoten voorkomt lekkages en verstoppingen.goot vies

Dakgoten en hemelwaterafvoeren beschermen de woning tegen regenwater. Na verloop van tijd verzamelen takjes, bladeren en ander vuil zich in de goot en hemelwaterafvoer, waardoor het water niet goed meer weg kan lopen. Hierdoor is de kans op een verstopping of lekkage groot. Dit kan voorkomen worden door de dakgoot regelmatig schoon te maken. Het schoonmaken van dakgoten is een gevaarlijk klusje. Besteed dit daarom uit aan een professioneel installatiebedrijf. U heeft dan de zekerheid van een juiste uitvoering. Indien nodig worden er aanvullende reparaties of werkzaamheden uitgevoerd.

Een dakgoot is noodzakelijk om het regenwater van het schuine dak een weg naar beneden te bieden. Sommige huizen hebben geen dakgoten, maar grindstroken. Ook deze zorgen ervoor dat het water naar beneden stroomt.

Dakgoten worden gemaakt van verschillende materialen: pvc, zink en koper.

Een goot van PVC.

Een dakgoot gemaakt van pvc wordt veel gebruikt. Toch zijn deze dakgoten niet het sterkst. De verbindingen tussen twee dakgoten kunnen op den duur gaan lekken. Bovendien is het materiaal niet geschikt tegen temperaturen lager dan 5 graden Celsius. De modellen van pvc-dakgoten zijn enkel halfrond of rechthoekig, waardoor ze mogelijk niet aan uw woning geplaatst kunnen worden.

Een goot van zink.

Zinken dakgoten hebben een lange levensduur en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast heeft zink een uitstekende verwerkbaarheid en kunnen reparaties eenvoudig worden uitgevoerd. Zinken dakgoten zijn in diverse maten en vormen leverbaar, maar kunnen op bestelling in bijna iedere vorm gezet worden.

Een goot van koper

Koperen dakgoten zijn doorgaans zeer duur. Niet enkel is de kostprijs hoog, ook een reparatie is altijd uit te voeren. Daarnaast biedt koper wel veel esthetische mogelijkheden en kan op bestelling in bijna iedere vorm gezet worden.

Welke dakgoot kiest u?

Weet u niet zeker welke dakgoot het meest geschikt is voor uw woning? Laat u dan adviseren over de voor- en nadelen van elke soort. Ook kunnen we zijwangen van dakkapellen, dakranden en balkons bekleden met zink. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons voor meer informatie.

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in
Deze website is beveligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.