Terug naar overzicht

Nefit: "Wij zijn ervan overtuigd dat consumenten die regulier onderhoud laten plegen door een erkend installateur ervan uit kunnen gaan dat hun toestel veilig is, zelfs als een warmtewisselaar defect is."

Dinsdag 9 januari 2018 werd Nefit geconforteerd met een conceptrapprot van een onderzoek dat  RTL Nieuws heeft laten doen. Nefit heeft nog niet de gelegenheid gehad om in detail te reageren op het onderzoek. Dit gaan ze uiteraard nog wel doen. Dit item werd uitgezonden op RTL4. Nefit heeft hier een korte reactie op gegeven. 

 Wij betreuren het feit dat dit toestel opnieuw negatief in het nieuws komt. Op onze website van Nefit geven zij antwoord op de meest voorkomende vragen. U kunt hier meer over teruglezen op de site van Nefit

 Wat wordt er gesteld in de tv-uitzending?

Er wordt gesteld dat het toestel niet veilig zou zijn, ook al is de originele brander vervangen. De onderzoeken die wij zelf hebben gedaan en die door het KIWA zijn uitgevoerd en met de NVWA zijn gedeeld, wijzen uit dat er geen verhoogd veiligheidsrisico is.

De bevindingen zijn:

- Als de brander van het toestel is vervangen, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico.
- Als een warmtewisselaar eventueel defect is, moet deze worden vervangen, maar dit vormt geen veiligheidsrisico.
- Er kan géén koolmonoxide (CO) vrijkomen uit het toestel als gevolg van een defecte wisselaar. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven en via het rookgasafvoerkanaal naar buiten worden afgevoerd.

 

 

 

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in
Invalid Input
Deze website is beveligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.